måndag 30 augusti 2010

Tävling!

Ledsen för att jag inte skrev något igår men efter gårdagens tävling så kände jag mig alldeles "utkavlad". Så jag skriver om det nu på tåget hem istället.



09.00- Genomgång av tävlingens upplägg och så fick man ställa frågor.

09.30- Äntligen fick vi öppna kuveret med de hemliga uppgifterna!! Uppgift nr 1 var att göra en trädgårdsinspirerad bukett i en lila IKEA- vattenkanna.

Uppgift 2 var att göra en brudbukett till Maria Montazami.
Roliga uppgifter tycker jag.
Jag fick direkt en känsla av vad jag skulle göra för brudbukett. Buketten i vattenkannan däremot var lite lurigare, den har en väldigt speciell form och jag ville ju inte göra en vanlig bukett som man bara fräser ner och så är det klart.


10.00- Tävlingsstart! Vi fick 2 timmar på oss att göra första uppgiften.
Jag började med att dela upp blommorna, vilka jag skulle använda till kannan resp till brudbuketten. Allting blev väldigt färgmatchande, som vanligt när jag ska komponera ihop något. Jag står inte ut med att blanda färger hejvillt.

Det blev lila `Cold Water´ rosor, lisianthus, sedum, astrar, amaranthus mm. Allt gick i lila och lime grönt. Min ide till kannan var att göra en bukett som skulle ligga som en matta över kannan. "Mattan" gjorde jag av lila dekorationstråd och svart järntråd. Blommorna stacks sedan in i den och bildade en fin form. Buketten passade perfekt i kannan och det blev precis som jag tänkt mig. Jag lämnade in den ca 20 minuter innan sluttiden vid 12.


11.45- Vi fick börja med brudbuketten till Maria Montazami när vi var klara med den första. Limpistolen sattes på uppvärmning och jag började planera alla detaljer. Tofsar och band var min inspiration och jag ville använda cremefärger och puderrosa nyanser med inslag av brunt. Något i stil med Louis Vuitton möter Odd Molly.

Jag började med att klä handtaget med vitt band och salallblad. Det är ett pillrigt göra och jag kände mig väldigt darrig på handen, pga stundens allvar. Inte bra alls.
Men när handtaget var klart så kände jag mig lugnare. Till buketten valde jag cremefärgade rosor, cremerosa kvistrosor, vit freesia, och bruna hypericum bär.
Blommorna placerades i en rund form utan "häng" för det tänkte jag att banden skulle utgöra. Jag gjorde små tofsar av "kransfrans" med en pärla upptill, jag blev väldigt nöjd med dem. Hypericumbär trådades upp på guldtråd och banden trådades med grön stifttråd. Allt fästes undertill så banden bilade ett flödande häng.

Nu upptäckte jag att buketten såg väldigt liten ut. Jag ville ju ha den ganska kompakt och vi fick inte så många av varje sort så därför blev den mindre, jag hade gärna viljat haft minst 5 rosor till för att kunna få upp volymen (vi fick bara 8 rosor och 2 kvistrosor). Tiden började gå fortare nu och det var dax att täcka oasis och färdigställa arbetet.
Lämnade in arbetet med 10 minuter tillgodo.

14.00- tävlingen avslutas och det är städningen kvar.

14.15- Ute i friska luften, det behövdes verkligen efter mer än 4 timmars total koncentration. Jag kände mig helt slut men nöjd över mina arbeten.

Nu mat och avkoppling fram till kl 18 när bedömningen var klar och vinnarna skulle utses.

18.00- Alla vi tävlande samlades och fick komma ner och få ett diplom, alla arbeten var godkända och höll hög klass.
Det blev ingen pallplacering denhär gången, men jag är jättenöjd ändå eftersom jag fick så mycket ny inspiration och ideer. Vilken placering jag hamnade på vet jag inte än, för det kommer postas hem till oss under veckan.

18.30- gick igenom arbetena med domaren för att få veta vad jag ska göra bättre nästa gång.

19.30- tillbaka på hotellet, mycket "mör" efter dagen, så det kändes fantastiskt att få varva ner i badkaret på kvällen, glad och nöjd.


Bilder från tävlingen lägger jag upp imorgon.

torsdag 26 augusti 2010

Det är otrevligt att vakna av att någon äter frukost under sängen. Speciellt om man vet att frukosten levde ett underbart sorkliv innan. Så är det att ha kattlucka.
_____________________________________

Just nu finns det 22 olika sorters lättskötta* växter i butiken :)
*lättskötta växter behöver vatten ca varannan vecka, beroende på hur innomhustemperaturen och placeringen är.



Nu ska jag återgå till träningen, inför söndagen.

tisdag 24 augusti 2010

Finare än blommor!

Jag är otroligt förtjust i blad med fina mönster och färger. Dessa glittrar i ljuset, men det är svårt att få till det med min kamera. Finast såklart är att se det live.



Denhär veckan är det hårdträning inför tävlingen på Liseberg på söndag. Jag lägger upp mina alster vartefter.

måndag 23 augusti 2010